Opinie o Nas Instagram

OCENIAJ PRODUKTY I ODBIERZ NAWET 100, 200 i 500zł. ZOBACZ ILE MOŻESZ ZYSKAĆ W NASZYM PROGRAMIE LOJALNOŚCIOWYM!!!

DOSTAWA OD 6,50zł - PACZKA W RUCHU - SPRAWDŹ!!! ZAMÓWIENIA OD 1zł

Szanowni Państwo, W związku z sytuacją w Polsce związaną z wirusem rekomendujemy wybór przesyłki do Paczkomatu Inpost 24/7 w celu ograniczenia kontaktu ludzkiego i tym samym zapewnienia wszystkim większego bezpieczeństwa.

 

Producenci
Promocje
NIESAMOWICI BRACIA GOLDBERG Wojtek Biedroń
NIESAMOWICI BRACIA GOLDBERG Wojtek Biedroń
9,30 zł 9,00 zł
szt.
TALKI W PODROŻY Leszek Talko
TALKI W PODROŻY Leszek Talko
15,90 zł 9,60 zł
szt.
PIESEK PRERIOWY Zarzyńska Joanna, Zarzyński Paweł
PIESEK PRERIOWY Zarzyńska Joanna, Zarzyński Paweł
7,70 zł 7,55 zł
szt.
DUCHY BIAŁEGO DOMU Joel Martin, W.J. Birnes
DUCHY BIAŁEGO DOMU Joel Martin, W.J. Birnes
9,95 zł 9,75 zł
szt.
POLIKARPOW I-153 MILITARIA 222
POLIKARPOW I-153 MILITARIA 222
17,50 zł 17,15 zł
szt.
JAK-27R MANGROVE MILITARIA 298
JAK-27R MANGROVE MILITARIA 298
15,00 zł 14,70 zł
szt.
MARTIN B-26 VOL. II MILITARIA 270
MARTIN B-26 VOL. II MILITARIA 270
14,50 zł 14,21 zł
szt.
FLAMMPANZER MILITARIA 285
FLAMMPANZER MILITARIA 285
17,50 zł 17,15 zł
szt.
TYP 95 HA-GO MILITARIA 185
TYP 95 HA-GO MILITARIA 185
14,50 zł 14,21 zł
szt.

Oferujemy tanie książki kulinarne. Książki kulinarne, kucharskie, kuchenne oraz książki o gotowaniu w atrakcyjnych cenach. W ofercie również książki z przepisami, poradniki dotyczące zdrowego żywienia, diety (m.in dla wegan, wegetarian itp), książki dotyczące leczenia przez dietę oraz różnorodne inspiracje kulinarne z całego świata

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą!

1. Outlet kulinarny, 2. Tanie książki kucharskie, 3. Tanie książki z przepisami, 4. Outlet diet, 5. Tanie książki o gotowaniu

W tej kategorii prezentujemy książki z kategorii Kulinarne. Książki kulinarne często nazywane są książkami kucharskimi lub kuchennymi. Popularność książek kulinarnych bierze się w dużej mierze z rozwijającej się tendencji do zdrowszego odżywiania wynikającej z większej świadomości zagrożeń żywieniowych oraz korzyści zrównoważonej diety oraz aktywnego trybu życia ludzi. Aktywny tryb życia kojarzony jest ze zdrowiem i wiele osób pragnie zachować możliwość takiego stylu życia jak najdłużej. Tutaj pomocne są książki kulinarne, które dostarczają gotowych, precyzyjnych przepisów dostosowanych do potrzeb konkretnego odbiorcy. Sportowcy, osoby z problemami żywieniowymi czy po prostu osoby pragnące poznać kuchnię narodową korzystają z całej gamy książek kulinarnych i dietetycznych. W naszych książkach kulinarnych znajdziesz oryginalne receptury na wyjątkowe potrawy, przepisy z różnych regionów świata, kultowe pozycje kulinarne, sprawdzone diety, poradniki zdrowotne.

W kategorii książki kulinarne w księgarni internetowej aurelus.pl znajdują się najwybitniejsze nazwiska sceny kulinarnej. Znana z diety garstkowej Anna Lewitt, autorka diety płodności Maja Błaszczyszyn czy autorka Kanonu Tradycyjnej Kuchni Polskiej Hanna Szymanderska to tylko niektóre nazwiska. Dieta odchudzająca, kuchnia kobiet, kuchnia ekstremalna czy przepisy z Narni - wybór należy do Ciebie. 

Chcielibyśmy, aby nasze tanie książki kulinarne były dla Ciebie inspiracją do rozpoczęcia zdrowego żywienia oraz podstawą do oszczędzania pieniędzy poprzez gotowanie w domu. My ze swojej strony będziemy wspierać te wysiłki niskimi cenami książek. 

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą!

 

POLSKA KUCHNIA REGIONALNA

POLSKA KUCHNIA REGIONALNA
POLSKA KUCHNIA REGIONALNA

POLSKA KUCHNIA REGIONALNA

 

Prezentujemy poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia

 

Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, Małopolski z Podhalem, Lubelszczyzny i Podkarpacia. Opisuje, jak zmieniały się i rozwijały się na przestrzeni wieków nasze przyzwyczajenia kulinarne, jaki wpływ na kształt polskiej kuchni mieli bliżsi i dalsi sąsiedzi. W książce tej zamieszczono blisko 200 przepisów na potrawy regionalne, jak kwaśnica, flaki, kołduny, cepeliny, szneki i wiele, wiele innych pochodzących z różnych zakątków Polski. Warto zachować ich smak, bo to skarb naszego dziedzictwa kulturowego, który trzeba chronić i kultywować, aby nie zatracić rodzinnych korzeni. Zaprezentowano tu również najważniejsze i najbardziej oryginalne wyroby regionalne, produkowane z naturalnych składników i według tradycyjnych metod naszych przodków. Są wśród nich między innymi kaszanki, wędzone kiełbasy, chleby pieczone na liściach, twarogi i rozmaite sery, konfitury, rozliczne miody, wiśniówki, orzechówki i inne trunki. Ich jakość potwierdziło Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, wpisując je na Listę Produktów Tradycyjnych. Te wspaniałe smakołyki warte są polecenia jako alternatywa dla produktów naszpikowanych syntetycznymi konserwantami i polepszaczami smaku.

 

Wybierzmy się więc na wyprawę po najciekawszych rodzimych kulinariach, by ocalić je od zapomnienia!

 

 

Dane techniczne: Autor: zbiorowy, Oprawa twarda, Rok wydania: 2012, Stron: 320 wymiary(mm): 230x280

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 49,00 zł
szt.

DOMOWE PRZYSMAKI W KUCHNI POLSKIEJ

DOMOWE PRZYSMAKI W KUCHNI POLSKIEJ
DOMOWE PRZYSMAKI W KUCHNI POLSKIEJ

Nic nie zastąpi własnoręcznie upieczonego chleba, świeżo wędzonej ryby, dobrze ukiszonej kapusty czy aromatycznej nalewki. zajrzyj do książki ''Domowe przysmaki'' i przekonaj się, że przygotowanie własnych, zdrowych i smacznych produktów nie jest wcale trudne. Mnóstwo apetycznych przepisów i cennych rad, dotyczących nie tylko przyrządzania, ale też przechowywania i konserwowania żywności, a do tego aromatyczny rozdział poświęcony niezastąpionym w kuchni ziołom.

 

Dane techniczne: Autor: praca zbiorowa Oprawa: twarda Rok wydania: 2009 Stron: 328 Wymiary (mm) : 205x270

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 37,90 zł
szt.

MENU ITALIANO. NA CO DZIEŃ I OD ŚWIĘTA

MENU ITALIANO. NA CO DZIEŃ I OD ŚWIĘTA
MENU ITALIANO. NA CO DZIEŃ I OD ŚWIĘTA

MENU ITALIANO. NA CO DZIEŃ I OD ŚWIĘTA

 

Gotuj po włosku przez cały rok! 365 wybornych smakołyków – 365 sekretów ułatwiających gotowanie – 365 sposobów na naprawienie błędów, które mogą się przytrafić w kuchni każdemu!

 

Ten kulinarny poradnik zrodził się z pomysłu, aby dać miłośnikom gotowania pożyteczne i praktyczne narzędzie na cały rok. Dzień po dniu i miesiąc po miesiącu prowadzi po tajnikach najlepszych przepisów tradycyjnej włoskiej kuchni – od przystawek przez pierwsze i drugie dania po desery. Znajdują się w nim również krótkie porady i sekrety przekazywane córkom przez matki oraz kulinarne mądrości ze starych rodzinnych przepisów. Wszystko oczywiście doprawione apetycznymi zdjęciami.

 

Odbiorcy:

• osoby chcące poszerzyć swoje kucharskie umiejętności i wiedzę o kulinariach rodem z Italii,

• wszyscy, którym zdarza się coś gotować – od kompletnych amatorów po pasjonatów czy wręcz fanatyków kuchni włoskiej.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

• już więcej nie będziesz się zastanawiać, co dzisiaj ugotować – pomysły na każdy dzień będą zawsze pod ręką,

• poszczególne miesiące rozpoczynają się listą produktów charakterystycznych dla danej pory roku, a kończą propozycją czterech tematycznych zestawów złożonych z najlepszych propozycji miesiąca, np. na kolację z przyjaciółmi, na uroczysty obiad czy dla osoby, która ma mało czasu albo dba o linię,

• dzięki sprawdzonym wskazówkom każdemu uda się uniknąć wielu nieprzyjemnych niespodzianek i czas spędzony w kuchni nigdy nie zamieni się w koszmar.

 

Dane techniczne: Autor: zbiorowy, Oprawa miękka, Rok wydania: 2014 Stron:, 495, wymiary(mm): 220x225

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,99 zł 27,00 zł
szt.
  • promocja

JEŚĆ, BY PRZETRWAĆ EKSTREMALNA KUCHNIA Bear Grylls

JEŚĆ, BY PRZETRWAĆ EKSTREMALNA KUCHNIA Bear Grylls
JEŚĆ, BY PRZETRWAĆ EKSTREMALNA KUCHNIA Bear Grylls

JEŚĆ, BY PRZETRWAĆ EKSTREMALNA KUCHNIA Bear Grylls

 

Co jeść, kiedy twoje życie zależy od tego? Co wiesz o ekstremalnych źródłach pożywienia? Potrafisz rozpoznać śmiertelnie niebezpieczne rośliny? Próbowałeś kiedyś kebabu ze skorpiona? W swoim życiu zjadłem już niejedno nietypowe danie: żywe tarantule, kozie jądra, odchody słonia, surowe mięso zebry. Uwierz mi, że jeśli od tego zależy przeżycie, trzeba pozbyć się uprzedzeń. Pewnych rzeczy po prostu nie da się uniknąć. Dzięki tej książce dowiesz się, jak pozyskać jedzenie w dziczy. Poznasz metody przyrządzania posiłków z tego, co wcześniej absolutnie nie kojarzyło ci się z jedzeniem. Nauczysz się rozpoznawać rośliny i zwierzęta, które mogą cię ocalić albo zabić. Niektóre z opisywanych pokarmów budzą wstręt, ale uratowały mi życie i to niejeden raz. Kiedyś mogą uratować je także i tobie. /Bear Grylls/

 

Wyprawy survivalowe to dobry powód, żeby odszukać korzenie, połączyć się z naturą, wypróbować proste sposoby przodków na przetrwanie. Okazuje się, że zjeść można prawie wszystko. Grylls znakomicie sprawdza się jako przewodnik i nie pozwoli nam skonać z głodu. Już od pierwszego rozdziału jemy mu z ręki! /Bogusław Linda/

 

Dane techniczne: Autor: Bear Grylls Oprawa twarda, Rok wydania: 2015, Stron: 296, wymiary(mm): 165x235,

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,90 zł
szt.

RUSSIAN COOKING. TRADITIONAL & MODERN Inna Łukasik

RUSSIAN COOKING. TRADITIONAL & MODERN Inna Łukasik
RUSSIAN COOKING. TRADITIONAL & MODERN Inna Łukasik

RUSSIAN COOKING. TRADITIONAL & MODERN Inna Łukasik

 

Książka w języku angielskim Ponad 2000 przepisów zebranych ze wszystkich regionów Rosji Zapraszamy do spotkania z wielowiekowymi tradycjami rosyjskiej sztuki kulinarnej, łączącej smak potraw europejskich i niepowtarzalny aromat kuchni orientu z atmosferą słowiańskiej gościnności. Wśród tradycyjnych potraw znajdziecie Państwo przepisy na: pielmienie ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami, śledziki z cebulą, łososia w bukiecie jarzyn jesiotra w galarecie. Kuchnia rosyjska zawiera również opisy przygotowania, m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu i uchy (zupy rybnej) oraz prezentuje przepisy na starorosyjskie dania, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów

 

Over 2400 recipes gathered from different regions of Russia

 

Russian cooking is an encyclopaedia of old and present Russian culinary art, which is among the world’s richest and most varied.

You will find here traditional recipes for piroshki with cream, for blini with caviar, boeuf Stroganov, pelmeni, koulibiaca stuff ed with mushrooms, herring with onion, salmon in vegetables, and sturgeon in aspic. You will also learn how to prepare Russian stock, borsch (shchi) both hot and cold, cabbage soup, solyanka, and fish soup (ukha), and dishes which were once served at the tsar’s court.

 

Dane techniczne: Autor: Inna Łukasik, Oprawa: twarda Rok wydania: 2012 Stron: 558 Wymiary (mm) : 215x275

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 23,90 zł
szt.

KUCHNIA WEGAŃSKA Pieńkos Magdalena

KUCHNIA WEGAŃSKA Pieńkos Magdalena
KUCHNIA WEGAŃSKA Pieńkos Magdalena

KUCHNIA WEGAŃSKA Pieńkos Magdalena

 

Dziś już mało kogo trzeba przekonywać o walorach kuchni wegańskiej. Odpowiednio zbilansowana, oparta wyłącznie na produktach roślinnych przynosi szereg korzyści zdrowotnych. Dodatkowo wydobywa doskonałe smaki często z produktów dobrze znanych i pokazuje, jak w prosty sposób przyrządzić potrawy zaspokajające największych łakomczuchów. Książka zawiera przewodnik po popularnych wegańskich produktach oraz 100 przepisów na sycące śniadania, wzmacniające koktajle, zachwycające przekąski, a także wyśmienite zupy, dania główne, desery i ciasta. Magdalena Pieńkos, autorka bloga Blue Almonds, inspiruje do rozpoczęcia smacznej i zdrowej przygody z kuchnią wegańską.

 

Dane techniczne: Autor: Pieńkos Magdalena Oprawa: twarda Rok wydania: 2017 Stron: 192 Wymiary (mm) :165x240

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 21,90 zł
szt.

9 I PÓŁ TYGODNIA CZYLI SKUTECZNE ODCHUDZANIE Z DIETĄ GARSTKOWĄ Anna Lewitt

9 I PÓŁ TYGODNIA CZYLI SKUTECZNE ODCHUDZANIE Z DIETĄ GARSTKOWĄ Anna Lewitt
9 I PÓŁ TYGODNIA CZYLI SKUTECZNE ODCHUDZANIE Z DIETĄ GARSTKOWĄ Anna Lewitt

9 I PÓŁ TYGODNIA CZYLI SKUTECZNE ODCHUDZANIE Z DIETĄ GARSTKOWĄ Anna Lewitt

Tym razem dr n. med. Anna Lewitt zachęca do poznania swojego autorskiego programu Skuteczne Odchudzanie, który w zaledwie kilka tygodni przynosi pożądane efekty. Jak sama pisze we wstępie do książki oddaje ją czytelnikom z trzech powodów: Po pierwsze - jest to koło ratunkowe przed pseudo dietami, których efekty są często nieprzewidywalne jeśli chodzi o długotrwały wpływ na organizm.Po drugie - autorka chce przekonać, że można odchudzić się skutecznie, trwale utrzymując efekt, ale przy tym zdrowo i bezpiecznie bez potrzeby rezygnowania z... jedzenia! Po trzecie - dr Lewitt zwraca uwagę jak istotny jest sam proces przygotowywania potraw, obróbki termicznej.W książce znajduje się szereg porad z tym związanych, porad często odwołujących się do doświadczeń naszych babć(tradycyjne metody pozwalały zachować wartości potraw, były proste i bezpieczne

Dane techniczne: Autor: Anna Lewitt Stan: nowa, nieczytana Oprawa: miękka Rok wydania: 2014 ISBN 9788363682057 Stron: 270 Wymiary (mm) : 140x200

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 20,80 zł
szt.

ZUPY. KLASYCZNE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

ZUPY. KLASYCZNE, PRZECIERANE, OWOCOWE,  NA ZIMNO I NA GORĄCO.  KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA
ZUPY. KLASYCZNE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

ZUPY. KLASYCZNE, PRZECIERANE, OWOCOWE,  NA ZIMNO I NA GORĄCO.  KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki świetnie wszystkim znanem.in. barszcz biały, krupnik czy ogórkowa, jak i te nieco zapomniane,np. doskonała czernina czy delikatny krem rakowy. Obowiązkowa pozycja na półce każdego polskiego smakosza. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

Dane techniczne: Autor: HANNA SZYMANDERSKA Oprawa: twarda Rok wydania: 2010 Stron: 120 Wymiary (mm) : 225x245

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 20,00 zł
szt.

JAJKA I SERY, CZYLI NAJLEPSZE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

JAJKA I SERY, CZYLI NAJLEPSZE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA
JAJKA I SERY, CZYLI NAJLEPSZE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

JAJKA I SERY, CZYLI NAJLEPSZE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

W tomie "Jajka i sery" znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

Ponad 80 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Dane techniczne: Autor: HANNA SZYMANDERSKA Oprawa: twarda Rok wydania: 2010,Stron: 120 Wymiary (mm) : 225x245

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 20,00 zł
szt.

WARZYWA. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

WARZYWA. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA
WARZYWA. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

WARZYWA. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

W tomie "Warzywa" znalazły się receptury na znakomite dania z ziemniaków, buraków, marchewki, fasoli, kapusty, pietruszki i wielu innych. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

Ponad 80 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Dane techniczne: Autor: HANNA SZYMANDERSKA Oprawa: twarda Rok wydania: 2010 Stron: 114 Wymiary (mm) : 225x245

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 20,00 zł
szt.

JEM (TO CO) KOCHAM I CHUDNĘ Szaciłło Maciej Szaciłło Karolina

JEM (TO CO) KOCHAM I CHUDNĘ Szaciłło Maciej Szaciłło Karolina
JEM (TO CO) KOCHAM I CHUDNĘ Szaciłło Maciej Szaciłło Karolina

JEM (TO CO) KOCHAM I CHUDNĘ Szaciłło Maciej Szaciłło Karolina

 

Pozbądź się na zawsze zbędnych kilogramów… Z miłości do siebie.

 

W książce Jem (to co) kocham i chudnę Karolina i Maciej Szaciłło dzielą się nie tylko przepisami na zdrowe i pyszne dania, ale też wiedzą psychodietetyczną, która pozwoli Ci pozbyć się zbędnych kilogramów na zawsze… Z miłości do siebie.

 

Karolina przez lata zmagała się ze zbędnymi kilogramami. Diety cud, intensywne treningi. Waga spadała, ale później wracała z nawiązką. Przez 10 lat Karolina zamiast schudnąć przytyła ponad 25 kilogramów. Po poznaniu Macieja, eksperta od zdrowego odżywiania, Karolina zaczęła pracować nie tylko nad zawartością talerza, ale również… głowy. Poddała szczegółowej analizie swoje nawyki i zrozumiała, że je nie wówczas, kiedy pojawia się głód, lecz gdy pojawiają się emocje. Od tego momentu zaczęła pracę nad zmianą myślenia i stylu życia, szukając jednocześnie sposobu odżywiania, który sprawi, że będzie czuła się komfortowo. Udało się jej. Jest szczupła i szczęśliwa.

 

Teraz czas na Ciebie!

 

Karolina Szaciłło - dziennikarka, specjalistka od zdrowego trybu życia. Prowadzi warsztaty i szkolenia z zakresu medytacji oraz zdrowego odżywiania. Współautorka, wraz z mężem, Maciejem Szaciłło, poradników dietetycznych, koncentrujących się na zdrowym, oczyszczającym organizm jedzeniu m.in. Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem oraz Detoksy dla zdrowia i urody (Wydawnictwo Zwierciadło).

 

Maciej Szaciłło - popularny ekspert od zdrowego żywienia oraz ekologicznego typu życia. Wspólnie z żoną, Karoliną Szaciłło, prowadzi liczne kursy, szkolenia i warsztaty zdrowego gotowania, wyjazdowe detoksy oraz zajęcia związane z medytacją i ćwiczeniami oddechowymi . Od lat przygotowuje zdrowe potrawy dla widzów telewizji śniadaniowych. Jest współautorem licznych publikacji poświęconych zdrowiu i oczyszczaniu organizmu.

 

Dane techniczne: Autor: Szaciłło Maciej Szaciłło Karolina, Oprawa: miękka, Rok wydania: 2017 Stron:240, wymiary(mm): 145x210

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 20,00 zł
szt.

MAKARONY, PIEROGI I NALEŚNIKI ORAZ INNE DANIA Z MĄKI, KASZY I RYŻU. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

MAKARONY, PIEROGI I NALEŚNIKI ORAZ INNE DANIA Z MĄKI, KASZY I RYŻU. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA
MAKARONY, PIEROGI I NALEŚNIKI ORAZ INNE DANIA Z MĄKI, KASZY I RYŻU. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

MAKARONY, PIEROGI I NALEŚNIKI ORAZ INNE DANIA Z MĄKI, KASZY I RYŻU. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

W tomie "Makarony, pierogi i naleśniki", poza tytułowymi daniami, znalazły także receptury m.in. na znakomite zapiekanki, placki, kluski i wiele innych dań z mąki, kaszy oraz ryżu

Dane techniczne: Autor: HANNA SZYMANDERSKA Oprawa: twarda Rok wydania: 2010, Stron: 120 Wymiary (mm) : 225x245

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 19,90 zł
szt.

PRZEKĄSKI, CZYLI SAŁATKI, PASZTETY, GALARETY I NIE TYLKO. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA

PRZEKĄSKI, CZYLI SAŁATKI, PASZTETY, GALARETY I NIE TYLKO. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA
PRZEKĄSKI, CZYLI SAŁATKI, PASZTETY, GALARETY I NIE TYLKO. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA
PRZEKĄSKI, CZYLI SAŁATKI, PASZTETY, GALARETY I NIE TYLKO. KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA
 
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
Hanna Szymanderska – to nazwisko mówi samo za siebie. Jeśli autorka książek kulinarnych sprzedanych w kilku milionach egzemplarzy oraz ulubionych przepisów czytelniczek „Pani Domu” i „Mojego Gotowania” zabiera się do pracy, efekty na pewno będą pyszne. W pięknie ilustrowanej serii Kanon tradycyjnej kuchni polskiej nie mogło zabraknąć tomu o przekąskach. Arcymistrzyni kuchni zaprasza więc na domowe masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jajka, śledzie, galarety, musy, pasztety i sałatki. Wszystko to: tradycyjnie polskie, aromatyczne, wykonane z dobrych składników, za pomocą sprawdzonych metod.
 
Ponad 80 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Dane techniczne: Autor: HANNA SZYMANDERSKA Stan: nowa, nieczytana Oprawa: twarda Rok wydania: 2010 ISBN 9788370738631 Stron: 120 Wymiary (mm) : 225x245

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 17,00 zł
szt.

PRZEPIS NA KATASTROFĘ ZWIERZENIA (NIE)IDEALNEJ PANI DOMU Tess Rafferty

PRZEPIS NA KATASTROFĘ ZWIERZENIA (NIE)IDEALNEJ PANI DOMU Tess Rafferty
PRZEPIS NA KATASTROFĘ ZWIERZENIA (NIE)IDEALNEJ PANI DOMU Tess Rafferty

PRZEPIS NA KATASTROFĘ ZWIERZENIA (NIE)IDEALNEJ PANI DOMU Tess Rafferty

 

Gotowanie nie jest trudne. Jest podstępne.

Książki kucharskie powinny zawierać osobny rozdział na temat rozczarowania, którego doświadczasz zawsze wtedy, kiedy najbardziej Ci zależy na przygotowaniu wspaniałych dań.

 

To nie jest książka kucharska. To książka, po którą sięgasz, kiedy egzotyczne i wyrafinowane przepisy zawiodą akurat wtedy, gdy urządzasz przyjęcie dla najbliższych przyjaciół.

Gotowanie to nie operacja chirurgiczna. Jesteś w kuchni. Tu nie musisz robić wszystkiego idealnie. Nie ważne, czy coś zawalisz, ludzie i tak to zjedzą i to ze smakiem.

Cierpiałam, płakałam i walczyłam dla Ciebie, aby dostarczyć ci moje ulubione sprawdzone przepisy, które każde przyjęcie zamienią w sukces.

 

 

Dane techniczne: Autor: Tess Rafferty Oprawa miękka, Rok wydania: 2014, Stron: 320, wymiary(mm): 130x200

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 13,00 zł
szt.

160 SMAKOWITYCH PRZEPISÓW KULINARNYCH Z KRAINY NARNII Paolo Gulisano, Luisa Vassallo

 160 SMAKOWITYCH PRZEPISÓW KULINARNYCH Z KRAINY NARNII Paolo Gulisano, Luisa Vassallo
160 SMAKOWITYCH PRZEPISÓW KULINARNYCH Z KRAINY NARNII Paolo Gulisano, Luisa Vassallo

160 SMAKOWITYCH PRZEPISÓW KULINARNYCH Z KRAINY NARNII Paolo Gulisano, Luisa Vassallo

 

Nieznany świat czeka za drzwiami – trzeba tylko otworzyć tę książkę!

Kuchnia Narnii pachnie smażoną na boczku cebulą, aromatycznymi sosami, świeżymi nowalijkami, cudownym zapachem pieczonych mięs, kuszącą wonią ciast i deserów. Biesiadny stół na zamku Ker-Paravel w baśniowej krainie jest długi i zaprasza wszystkich Czytelników zafascynowanych powieścią Lewisa, czy tylko zaciekawionych smakiem pieczeni z kaczki w pomarańczach, pstrąga w pietruszce, starorzymskiego placka foccacia, słodkiego kremu z orzechów laskowych, czy aromatem napoju Aslana.

 

Dane techniczne: Autor: Paolo Gulisano, Luisa Vassallo Oprawa twarda Rok wydania: 2008, Stron:208, Wymiary (mm) : 165x240

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,50 zł
szt.

ZOSTAŃ WEGANINEM W 30 DNI Sarah Taylor

ZOSTAŃ WEGANINEM W 30 DNI Sarah Taylor
ZOSTAŃ WEGANINEM W 30 DNI Sarah Taylor

ZOSTAŃ WEGANINEM W 30 DNI Sarah Taylor

 

Wy również możecie zostać weganami, zmieniając swoją dietę w ciągu 30 dni!

 

Na pewno słyszeliście o diecie wegańskiej, być może znacie ludzi, którzy ją stosują, a teraz sami chcielibyście spróbować. Ta książka to dobry początek, jeśli chcecie:

schudnąć

zapobiec schorzeniom lub je wyleczyć

mieć więcej energii

ocalić od cierpień i śmierci tysiące zwierząt

znacząco obniżyć swój ślad węglowy i tym samym spowolnić globalne ocieplenie

przyczynić się do rozwiązania problemu głodu na świecie

Bez względu na przyczyny, dla których chcecie wejść na ścieżkę diety wegańskiej, książka ta spowoduje, że będzie to podróż zdrowa, przyjemna i zakończona sukcesem! Książka Zostań weganinem w 30 dni zawiera mnóstwo ciekawych informacji, porad i przepisów. Będziecie do niej w przyszłości wielokrotnie wracać, pod warunkiem że uda wam się ją odzyskać od przyjaciół, którzy niechybnie sami zechcą ją przeczytać!

 

Dane techniczne: Autor: Sarah Taylor Oprawa: miekka Rok wydania: 2011 Stron: 120 Wymiary (mm) : 145x205

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,00 zł
szt.

W KUCHNI Z MAMĄ I TATĄ. JAK NAUCZYĆ DZIECI BEZPIECZEŃSTWA, DOBRYCH MANIER I ZDROWEGO ODŻYWIANIA Buglioni Federica

W KUCHNI Z MAMĄ I TATĄ. JAK NAUCZYĆ DZIECI BEZPIECZEŃSTWA, DOBRYCH MANIER I ZDROWEGO ODŻYWIANIA Buglioni Federica
W KUCHNI Z MAMĄ I TATĄ. JAK NAUCZYĆ DZIECI BEZPIECZEŃSTWA, DOBRYCH MANIER I ZDROWEGO ODŻYWIANIA Buglioni Federica

W KUCHNI Z MAMĄ I TATĄ. JAK NAUCZYĆ DZIECI BEZPIECZEŃSTWA, DOBRYCH MANIER I ZDROWEGO ODŻYWIANIA Buglioni Federica

 

Kuchnia w każdym domu to wyjątkowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami.

 

Wspólne gotowanie z dziećmi to nie tylko dobra zabawa i ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu. To przede wszystkim działanie o dużym znaczeniu wychowawczym i emocjonalnym. Przebywając w kuchni razem z dziećmi rodzice zyskują możliwość poznawania, obserwowania oraz odkrywania nowych aspektów osobowości własnych dzieci. Dzieci natomiast - uczestnicząc w przygotowywaniu posiłków - uczą się, eksperymentują, doświadczają, a przez co nabierają prawidłowych przyzwyczajeń w zakresie żywienia, sposobu zachowania przy stole oraz zasad bezpieczeństwa.

 

Poradnik dla rodziców w którym znajdziemy:

- opis przyborów kuchennych dostosowanych do dziecięcych rączek

- wskazówki jak zadbać o pozytywną atmosferę przy stole

- zestaw specjalnie opracowanych przepisów kulinarnych

- opis błędów jakich rodzice nie powinni popełniać

- elementarz dobrych manier

- zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni

- wskazówki jak zapobiegać wypadkom kuchennym

- informacje pomocne w rozwiązywaniu konfliktów

Kolorowe zdjęcia i ilustracje

Dane techniczne: Autor: Buglioni Federica Oprawa twarda Rok wydania: 2010, Stron:128, Wymiary (mm) : 170x240

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 11,99 zł
szt.

JEDZ I BĄDŹ PIĘKNA! ZDROWA DIETA NA KAŻDĄ PORĘ ROKU Dorota Augustyniak-Madejska,Bożena Biernot

JEDZ I BĄDŹ PIĘKNA! ZDROWA DIETA NA KAŻDĄ PORĘ ROKU Dorota Augustyniak-Madejska,Bożena Biernot
JEDZ I BĄDŹ PIĘKNA! ZDROWA DIETA NA KAŻDĄ PORĘ ROKU Dorota Augustyniak-Madejska,Bożena Biernot

JEDZ I BĄDŹ PIĘKNA! ZDROWA DIETA NA KAŻDĄ PORĘ ROKU Dorota Augustyniak-Madejska,Bożena Biernot

 

O zdrowym odżywianiu napisano już pewnie miliony książek. W każdej księgarni zalegają całe stosy podobnej literatury - a miliony ludzi nadal borykają się z problemami zdrowotnymi lub otyłością. I często nie pomagają im żadne diety cud. Jeśli i Ty cierpisz na nadwagę albo przewlekłą chorobę o nieustalonym podłożu, niewykluczone, że przyczyna tkwi w nieodpowiednim pożywieniu. Może masz jakąś nietolerancję pokarmową albo niezdiagnozowaną celiakię? A może Twój organizm nie umie poradzić sobie ze strawieniem jajka albo mleka? Może jesz to, co jest niedobre dla Twojej grupy krwi?

 

Bez sprawdzenia, jak rzeczywiście wygląda sytuacja, i ustalenia właściwej dla Ciebie diety nie masz większych szans na poprawę zdrowia i urody. Ale nie martw się - z tą książką podjęcie odpowiednich działań stanie się znacznie prostsze. Jej pierwsza część zawiera mnóstwo informacji o funkcjonowaniu układu pokarmowego oraz produktach, które wspomagają go lub obciążają. Natomiast w drugiej, obszerniejszej części znajdziesz moc pysznych przepisów na cztery pory roku dla całej rodziny - także takiej, w której każdy ma inną grupę krwi. Autorki zadbały o to, by skompletować pełne, całodzienne jadłospisy, zbilansowane nie tylko pod kątem wartości odżywczych. I zapraszają Cię na swoją ucztę! Jedz smacznie i zdrowo!

 

Dane techniczne: Autor: Dorota Augustyniak-Madejska,Bożena Biernot, Oprawa miękka Rok wydania: 2015, Stron: 280, Wymiary (mm) : 140x210

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 10,50 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl