Opinie o Nas Instagram

OCENIAJ PRODUKTY I ODBIERZ NAWET 100, 200 i 500zł. ZOBACZ ILE MOŻESZ ZYSKAĆ W NASZYM PROGRAMIE LOJALNOŚCIOWYM!!! 

DOSTAWA OD 5,89zł - PACZKA W RUCHU. DOSTAWA UPS punkt (1-2 dni) 10,99zł - powyżej 100zł za darmo. - SPRAWDŹ!!!  

Producenci
Promocje
CZARNY WDOWIEC Jacek Ostrowski
CZARNY WDOWIEC Jacek Ostrowski
13,00 zł 9,99 zł
szt.
ZAGINIONA KRONIKA Jacek Ostrowski
ZAGINIONA KRONIKA Jacek Ostrowski
15,00 zł 11,00 zł
szt.
WYBRANY Piotr Kościelny
WYBRANY Piotr Kościelny
14,99 zł 10,90 zł
szt.
KOŚCI MÓWIĄ Kathy Reichs
KOŚCI MÓWIĄ Kathy Reichs
12,00 zł 11,99 zł
szt.
DAR JĘZYKÓW Sabine Hofmann, Rosa Ribas
DAR JĘZYKÓW Sabine Hofmann, Rosa Ribas
11,99 zł 10,99 zł
szt.
ANALFABETKA KTÓRA POTRAFIŁA LICZYĆ Jonas Jonasson
ANALFABETKA KTÓRA POTRAFIŁA LICZYĆ Jonas Jonasson
24,00 zł 22,90 zł
szt.
KATHARSIS Jacek Ostrowski
KATHARSIS Jacek Ostrowski
13,99 zł 12,99 zł
szt.
ZŁODZIEJ ŚWITU. SAGA O KRUKACH 1 James Barclay
ZŁODZIEJ ŚWITU. SAGA O KRUKACH 1 James Barclay
9,99 zł 8,99 zł
szt.
LEGENDA BARNEYA THOMPSONA Douglas Lindsay
LEGENDA BARNEYA THOMPSONA Douglas Lindsay
15,00 zł 14,25 zł
szt.

MEKSYK OD KUCHNI OD AZTEKÓW DO ADELITY Susana Osorio-Mrożek

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 32,00 zł 32.00
Cena w innych sklepach: 39,00 zł
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

MEKSYK OD KUCHNI OD AZTEKÓW DO ADELITY Susana Osorio-Mrożek

Książka opowiada o meksykańskiej historii z perspektywy kulinarnej, ponieważ gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadło jego historii. Meksyk to kraj różnorodny zarówno geograficznie – pustynie, doliny, lasy, selwy, góry i wybrzeża – jak i etnicznie; to tej różnorodności zawdzięcza swe kulinarne bogactwo. Dawne cywilizacje osiadłe na terenach dzisiejszego Meksyku udomowiły indyka, podjęły uprawy wielu gatunków roślin, takich jak kukurydza, pomidor, fasola, chili, dynia, orzeszki ziemne, awokado, kakao, wanilia , które dziś goszczą na stołach całego świata. W wyniku hiszpańskiej konkwisty meksykańska kuchnia wzbogaciła się o elementy europejskie i nadal, nie tracąc swego charakteru, czerpie inspiracje z całego świata.

Susana Osorio-Mrożek (ur. w Mexico City, Meksyk) - studiowała historię na Universidad Nacional de Mecxico (Mexico City) i archeologię na Uniwersytecie Veracruz. Pracowała w teatrze jako aktorka, reżyser, następnie jako kierownik swojej własnej grupy teatralnej. Jest także specjalistą, teoretykiem i praktykiem w zakresie gastronomii, dietetyki i żywienia. Uczestniczyła w programie badań nad produkcją żywności dla diabetyków w ramach National Association for Diabetic Children od Mexico. W roku 1986 była szefem kuchni dwu czołowych restauracji w Oslo i Stavanger (Norwegia), specjalności meksykańskie i międzynarodowe. W latach 1987-1989 mieszkała w Paryżu, od 1996 do 2008 prowadziła restauracje w Krakowie. Od 2009 mieszka w Nicei.

Dane techniczne: Autor: Susana Osorio-Mrożek Oprawa miękka Rok wydania : 2014, Stron: 400 Wymiary (mm) : 140x205, 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl